ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ : Τύχη, συμπτώσεις, συγχρονικότητα

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ : Τύχη, συμπτώσεις, συγχρονικότητα

170 Views
Published
To πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια του Ντοκιμαντέρ «ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ» παραγωγής ET-1 , που προβλήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2001, με θέμα παραφυσικά και άλλα φαινόμενα στην Ελλάδα.Υπήρξε υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2001, ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ».
Παρουσιαστής ο χειμαρρώδης Βλάσσης Μπονάτσος.
Τα επεισόδια παρουσίασε ο Βλάσσης Μπονάτσος.
Σκηνοθέτης ο Κώστας Χαραλάμπους,Δημοσιογραφική επιμέλεια : Κατερίνα Μαγγανά. Διεύθυνση φωτογραφίας :Νίκος Κανέλλος. Σκηνικά : Σάββας Πασχαλίδης. Μουσική : Σταύρος Παπασταύρου. Μοντάζ : Χρήστος Τσουμπέλης-Χρήστος Τσατσάνης. Σενάριο : Θανάσης Βέμπος-Κώστας Χαραλάμπους.

Είναι οι συμπτώσεις γεγονότα άνευ σημασίας; Η τύχη ή η ατυχία είναι μήπως προδιαγεγραμμένες στην ανθρώπινη μοίρα ή είναι απλώς τεχνάσματα του ανθρώπινου νου για να παρηγορείται για τις αναποδιές και τις δυστυχίες του, μεταθέτοντας το βάρος της ευθύνης; Μήπως είναι το ίδιο και οι προλήψεις; Υπάρχει ίσως κάποια συμπαντική αξία που κατά κάποιον τρόπο οδηγεί τα βήματά μας;
Στα ερωτήματα αυτά κλήθηκαν να δώσουν τα φώτα τους γνωστοί επιστήμονες, όπως οι καθηγητές Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνων, Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου, οι οποίοι μίλησαν για τη σχέση σύμπτωσης και φυσικής επιστήμης.
Για τη σύμπτωση από πλευράς μαθηματικών πιθανοτήτων μίλησε ο καθηγητής -μαθηματικός του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα στατιστικής , Θεόφιλος Κάκκουλος. Ο ψυχίατρος -ψυχοθεραπευτής Γιάννης Αυγουστάτος, αναφέρθηκε στη θεωρία του γνωστού ψυχιάτρου και μαθητή του Φροιντ, Καρλ Γιουνγκ, ο οποίος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις συμπτώσεις και διατύπωσε τη θεωρία της συγχρονικότητας, καθώς και σε νεότερες θεωρίες Αμερικανών και Ευρωπαίων επιστημόνων.
Γνωστοί ηθοποιοί (όπως π.χ. ο Σπύρος Παπαδόπουλος), άνθρωποι από το χώρο του αθλητισμού αλλά και ανώνυμοι συμπολίτες μας, θυμούνται συμπτώσεις που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.
Category
PARANORMAL VIDEOS FROM GREECE
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment