Ραντεβού στο ...διάστημα: Η καθημερινότητα του... - space
@ghosthunters.gr

Ραντεβού στο ...διάστημα: Η καθημερινότητα του... - space

183 Views
Published
http://gr.euronews.com/ Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στο διάστημα; Πως είναι άραγε η καθημερινότητα των αστροναυτών; Η εκπομπή Space επισκέπτεται τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έχει τις απαντήσεις.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιο της ανθρωπότητας. Αποτελεί κοινό πρόγραμμα των διαστημικών οργανισμών της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Καναδά και της Ρωσίας.

Βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και το πλήρωμα έχει την ευθύνη για τον ανεφοδιασμό και την υποστήριξη όλων των αποστολών που βρίσκονται στο διάστημα.

Για τα μέλη της αποστολής, ο σταθμός αποτελεί ταυτόχρονα το σπίτι και τον τόπο εργασίας τους. Οι πρωτοπόροι έφτασαν εδώ στις 2 Νοεμβρίου 2000, και από τότε έχουν ακολουθήσει ακόμα 21 ομάδες. Στόχος να διασφαλιστεί η συνεχής ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα.

Η πύλη του διαστήματος για τους επίδοξους ευρωπαίους αστροναύτες βρίσκεται στην γερμανική πόλη Κολωνία.

Στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτικής εκπαιδεύονται οι αστροναύτες που προορίζονται να επανδρώσουν τις αποστολές του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ανάμεσά τους και ο Λούκα Περμιτάνο, νέο μέλος της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος. Ο Ιταλός αστροναύτης θα παραμείνει φέτος έξι μήνες στο διάστημα, με κύρια αποστολή να επιβλέπει την προσέγγιση των μη επανδρωμένων σκαφών ανεφοδιασμού στον σταθμό.

Οι αστροναύτες βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση τόσο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης όσο και όταν εκτελούν την αποστολή τους. Για κάθε Ευρωπαίο που βρίσκεται στο διάστημα, υπάρχει πάντα κάποιος εξειδικευμένος επιστήμονας στο έδαφος στην Κολωνία, για να τον προσέχει.

Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ακολουθούν ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα. Οι ώρες εργασίας και ανάπαυσης καθορίζονται αυστηρά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος υπερκόπωσης.

Το κυριότερο καθήκον του πληρώματος του διαστημικού σταθμού είναι να φέρει σε πέρας σημαντικές επιστημονικές έρευνες και να εξυπηρετήσει τις αποστολές που βρίσκονται στο διάστημα. Παράλληλα, οι αστροναύτες αφιερώνουν αρκετές ώρες καθημερινά, για τη συντήρηση του σταθμού.

Σε αντίθεση με την εικόνα που έχει ο υπόλοιπος κόσμος, συχνά αναλαμβάνουν καθήκοντα χωρίς λάμψη και πρεστίζ, όπως το να βάζουν ηλεκτρική σκούπα.


Επισκεφθείτε μας στο:
Youtube http://bit.ly/VO4CUD
Facebook http://www.facebook.com/euronews.ellinika
Twitter http://twitter.com/euronewsgr
Category
PARANORMAL VIDEOS FROM GREECE
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment