Kompilacija: Poremećeni Vladari i Najgori Poslovi Koje Možete da Zamislite

Kompilacija: Poremećeni Vladari i Najgori Poslovi Koje Možete da Zamislite

13 Views
Published
O ispravnosti i prednostima određene politike možemo da raspravljamo, ali surove metode kojima su se tokom istorije služile neke vođe da bi ostvarile svoje ciljeve, ne ostavljaju prostora za diskusiju - za čoveka koji je naredio da se napravi kula od živih ljudi, koji će biti zacementirani, može jedino da se kaže da je bio brutalan!

Ovo je spisak najokrutnijih vladara svih vremena - muškaraca i žena, koji su primenjivali nemilosredne taktike da bi ostvarili svoje političke i vojne ciljeve.

Vladavina: 247-210. godine p.n.e.
Vladavina: 247-210. godine p.n.e.
Ćin, poznat i kao Ćin Šihuangdi, ujedinio je Kinu 221. godine p.n.e. i bio je prvi car u dinastiji Ćin. Poznat je po tome što je ubijao naučnike sa čijim se idejama nije slagao, ali po spaljivanju "kritičkih" knjiga.

Dok je bio na vlasti, naredio je da se podignu veliki zid (neka vrsta preteče Velikog kineskog zida), i ogroman mauzolej sa više od 6.000 figura vojnika od terakote u prirodnoj veličini. Brojni radnici su umrli tokom izgradnje zida, a oni koji su gradili mauzolej ubijeni su kako bi se sačuvala tajna grobnice.

- Svaki put kada bi zarobio ljude iz druge zemlje, kastrirao ih je kako bi ih obeležio i pretvorio ih u robove - kaže Sun Džou iz Univerziteta za BBC.

Vladavina: 37-41. godine
Vladavina: 37-41. godine
Kaligula je u početku bio veoma popularan, jer je ukinuo porez na promet i oslobodio iz zatvora građane koji su neopravdano završili iza rešetaka. Međutim, pošto se razboleo, više nikada nije bio isti.

Eliminisao je političke protivnike (terao je njihove roditelje da gledaju pogubljenje), a sebe je proglasio bogom na zemlji. Prema rimskom istoričaru Gaju Svetoniju Trankvilu, Kaligula je seksualno opštio sa sestrama, čije je usluge prodavao drugim muškarcima. Silovao je i ubijao, a svoga konja je uzdigao u rang sveštenika.

Ubijen je u zaveri grupe čuvara, koji su ga izboli 30 puta.
Category
PARANORMAL VIDEOS FROM OTHER COUNTRIES
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment