Najbizarniji Rekordi Koji su u Ginisovoj Knjizi

Najbizarniji Rekordi Koji su u Ginisovoj Knjizi

23 Views
Published
GINISOVA KNJIGA REKORDA: Najzanimljiviji i najčudniji rekordi
Čovek sa neverovatnih 4500 pirsinga na svom telu
Svi smo se mi kroz život upoznali sa bolom koji može da prouzrokuje ubod igle, bilo to u medicinske ili estetske svrhe. Međutim, postoje ljudi koje bol ne sputava kada je jasno određeni cilj pred njima. Tako je Kanađanin Matej Menczik , 30 iz Vankuvera, inače zavisnik o tetovažama i pirsinzima, oborio rekord po broju pirsinga na svom telu.

On je izdržao više od 4500 pirsinga u toku 8 sati besomučnog ubadanja. 4550 medicinskih igala bilo je probodeno u kožu njegovih leđa i ruku, time oborivši predhodni rekord od sada ne tako impresivnih 650 igala.

Pod nadzorom profesionalnog tima on je izdržao gotovo neverovatan bol, u jednom trenutku je čak hteo i da odustane.

“Oaza mora” – najveći putnički brod ikada napravljen
Oaza mora (Oasis of the Seas) najveći je putnički brod ikada napravljen. Dug je 360 metara, širok 47 metara, sa visinom od nivoa mora od 65 metara. Poređenja radi, “Titanik” je bio dugačak 269 metara i 28 širok, a prethodni rekorder “Queen Mary II”, 345 sa 45 metara. Brod, je težine 225.282 tone, ima 2.706 soba, 16 paluba i može da primi 5.400 putnika i oko 2.100 članova posade.

Putnicima ovog prekookeanskog broda na raspolaganju je bazen sa talasima za surfovanje, teren za golf, alpinistički zidovi i klizalište, peščana plaža kao i park veličine fudbalskog igrališta, nazvan “Central park”

Izgradnja ovog luksuznog kruzera koštala je 900 miliona evra.

Najviši i najširi vodopad na svetu, zvanični rekorderi
Anđeoski vodopad sa visinom od 979 metara najviši je vodopad na svetu, slobodan pad vode je 807 m. Nalazi se na malenoj reci Čurun u Nacionalnom parku Kanajma u Venecueli. Visina vodopada je tolika da se od vetrova voda pretvara u izmaglicu pre nego što padne na zemlju. Nacionalni park Kanajma je 1994. godine upisan na listu Svetske baštine kao priorodno dobro. Vodopad je dobio ime po Džimiju Ejndželu, američkom avijatičaru koji ih je ugledao 1933. godine , nadletajući avionom na svom putu u potrazi za rudnim bogatsvima.

Anđeoski vodopad je najznačajnija turistička atrakcija Venecuele. Put do vodopada ni danas nije jednostavan, jer se nalaze izolovan u džunglma Venecuele.

Viktorijini vodopadi spadaju među najlepše vodopade na svetu. Nalaze se na Zambeziju, graničnoj reci između Zambije i Zimbabvea. Vodopadi su široki preko 1,6 km i najširi su na svetu. Otkrio ih je škotski istraživač Dejvid Livingston 1855 i nazvao ih po kraljici Viktoriji i jedna su od najvećih atrakcija južne Afrike. Četiri ostrvca nalaze se na samom rubu vodopada i dele nadolazeću reku u tri dela i zaslužna su za to da umesto jednog postoji više njih.

Voda se obrušava tolikom silinom da se izmaglica koja nastaje podiže do 400 metara uvis, a ponekad i duplo više, čak i do jednog kilometra! Kiša može toliko da uveća nabujalu reku da ona preko kamene ivice široke 1,6 km prelije i do 550 miliona litara vode u minutu.

GINISOVA KNJIGA REKORDA – Najveća kula od karata
Brajan Berg oborio je svoj sopstveni Ginisov rekord za najveću kulu od karata. Za izradu kule bilo mu je potrebno 45 dana i neverovatnih 218.792 karata.

Brajan po struci arhitekta rođen je 21. marta 1974. godine i profesionalno se bavi gradnjom kula od karata. Za pravljenje kula od karata ne koristi ni traku ni lepak niti bilo koje trikove, jednostavno je pronašao način ređanja karata koji može da izdrži veliko opterećenje.

Prvi put se upisao u Ginisovu knjigu rekorda sa 17 godina sa kulom visine 4,7 metara, od tada je više od 10 puta obarao sopstveni rekord.

Najteži automobil balansiran na glavi
Rekord za najteži automobil balansiran na glavi pripada Džonu Evansu iz Engleske. On je 24. maja 1999.godine u Londonu balansirao na glavi automobil „Mini“ težak 159,6 kilograma 33 sekundi. Evans je profesionalni balanser, do sada je balansirao ljude, knjige, pivo ali automobil je sigurno bio najveći izazov za njega.

Džon je ogroman momak. Visok je 2 metra i težak je 155,7 kilograma.

Najjača žena na svetu – Nina Geria
Najbrži pačiji hod na 20 metara sa nošenjem tereta od 120 kilograma, postigla je Nina Geria iz Ukrajine, najjača žena na svetu. Ona je 28. Marta 2012. godine u Rimu u okviru TV Show programa „Lo Show dei Record“ nosila teg od 120 kilograma i pačećim hodom prešla 20 metara za 12,33 sekundi. U produžetku možete pogledati i video snimak iz emisije „Lo Show dei Record“ na kome se Nina Geria upisala u Ginisovu knjigu rekorda.

Nina takođe, ima još jedan rekord za 1,48 minuta prevukla je dva kamiona na razdaljinu od 30 metara, jedan kamion je težine 15 tona.
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment