Jezivi Rituali Koji su Opstali Širom Sveta

Jezivi Rituali Koji su Opstali Širom Sveta

28 Views
Published
U moderno doba, teško je poverovati da na svetu i dalje postoje zastrašujući rituali i običaji koje neke kulture ili još uvek postojeća plemena poštuju. Ovo su neki od najčudnijih stvari koji opstaju i dalje u određenim delovima zemaljske kugle.

Pripadnici plemena Dani seku prste kada su u žalosti


Narod Dani, koji živi na zapadnom delu Nove Gvineje, imaju zaista jedinstveni proces žaljenja za mrtvima. Tradicija među starijim ženama je da seku delove svojih prstiju da bi pokazali kako žale za smrću voljene osobe.

Muškarci koji skaču preko beba u Burgosu u Španiji


Tradicionalno nazvan "El Salto del Colacho", ili "Đavolji skok", praktikuje se u Španiji, u mestu Burgos. Mušakarac, obučen kao đavo, skače preko beba rođenih te godine. To je katolička tradicija čišćenja beba od prvog greha, a na taj način im se daje zaštita za ostatak života.

Hod mrtvih u Indoneziji


Narod Toraha iz južnog Sulavesija u Indoneziji imaju jako čudan i kompleksan običaj. Naime, svake godine, tokom ceremonije Čišćenja leševa, vade se mumificirana tela njihovih voljenih, daje im se hrana, oblače se u novu odeću i sa njima se prošetaju kroz selo, a potom ih vraćaju u grobove.

Pleme "Ya̧nomamö" praktikuje pogrebni kanibalizam
Category
PARANORMAL VIDEOS FROM OTHER COUNTRIES
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment