Robert Blek, Jezivi Ubica Devojčica u Škotskoj

Robert Blek, Jezivi Ubica Devojčica u Škotskoj

14 Views
Published
Kada je uhapšen 1990. godine, ozloglašeni serijski ubica i silovatelj Robert Blek nikada nije priznao ni jedan od zločina za koje je osuđen.

Škot je posle 1994. godine osuđen za ubistvo Sare Harper, Suzan Maksvel i Kerolajn Hog, a 2011. godine je osuđen za ubistvo Dženifer Kardi.

Sve žrtve su imale između 5 i 11 godina.

Međutim, policija je dugo sumnjala da je Blek počinio još zločina, odnosno smatrali su da je on odgovoran za ubistvo 13-godišnje dostavljačice novina Ženet Tejt koja je 1978. godine jednostavno nestala.

Blek je posle hapšenja u nizu razgovora sa terapeutom Rejom Vajerom koji su ukupno trajali 11 sati otkrio da je 80-ih godina vrebao, otimao, silovao i ubijao svoje žrtve. Intervjui koje je Vajer napravio s Blekom moći će da se vide u dokumentarnoj televizijskoj seriji "Glas serijskog ubice", piše britanski San.


YT PRINTSCREEN
"Uvek me je intrigirala činjenica da je Blek sve poricao. Međutim, kada je s njim razgovarao seksualni terapeut, bio je voljan da se otvori i da opiše šta se događalo tokom tih godina", rekao je profesor kriminologije Dejvid Vilson, koji je s forenzičarem Majklom Bruksom analizirao snimke.

Blek je rekao da je kao 16-godišnjak napao devojčicu staru 10 godina.

"Bio sam u parku u Grinok kada smo ona i ja u jednom trenutku ostali sami. Pitao sam je da li želi da vidi mačiće, rekao sam joj da znam gde ih ima. Pošla je sa mnom u atomsko sklonište, međutim pošto je tamo bilo mračno počela je da plače. Rukom sam joj prekrio usta i zgrabio za vrat", rekao je Blek i priznao da ju je zlostavljao dok je bila u nesvesti.

Škot je rekao i da je često maštao o malim devojčicama.

"Idealna situacija je kad je dete željno i sposobno. Neko mi je jednom rekao da je njihov moto: "Ako su dovoljno velika, onda su dovoljno stara". Slagao sam se s tom tezom", rekao je Blek.

Vilson kaže da je Vejer primenio dobru tehniku da bi privoleo Bleka da priča o sebi.

"Ako se uspostavi poverenje između osoba, tada ćete moći da izvučete znatno više informacija", rekao je Vilson.

Pošto je razgovarao s mnogim serijskim ubicama Vilson je otkrio da su oni često arogantni i da misle da bi osoba koja s njima razgovara trebalo da sam razgovor shvati kao neizmernu čast.
Category
PARANORMAL VIDEOS FROM OTHER COUNTRIES
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment