Užasavajuća Istinita Priča o Frediju Krugeru
@ghosthunters.gr

Užasavajuća Istinita Priča o Frediju Krugeru

75 Views
Published
Vesa Krejvena, reditelja čuvenog horor ostvarenja inspirisala je stvarna priča o mladiću koji se dugo opirao odlasku na spavanje jer su ga progonile more. Ipak, ono jezivo usledilo je posle! Jednom kada je usnuo, više se nije probudio...

Čak i ako ste celog života bežali od horora, male su šanse da ne znate ko je i kako izgleda Fredi Kruger, glavni protagonista filmskog serijala „Strava u Ulici Brestova”.

Serijski ubica, koji je svoje žrtve progonio i ubijao u njihovim snovima je postao gotovo pop ikoka ’80-ih, kad je zlokobno posmatrao čitaoce sa naslovnih strana novina i časopisa, piše 24sata.hr.

Lik Krugera je osmislio slavni redatelj, scenarista i producent Ves Krejven, kojem je 1984. godine prvi nastavak tog kultnog horora već nakon samo nedelju dana prikazivanja u bioskopima vratio uloženi novac – 1,8 miliona dolara.

Zbog ogromne popularnosti filma Krejvenu nije bila potrebna dodatna pompa, pa je tek mnogo godina kasnije otkrio detalj da je scenario za film inspirirao serijal članaka objavljenih u onovremenom LA Tajmsu.

Zastrašujući fenomen

Naime, Krejven je u njima doznao za „Azijski sindrom smrti”, zastrašujući fenomen koji je odveo u smrt više od 130 doseljenika u Ameriku između 1983. i 1987. godine.

Pokojnici, rodom sa Tajlanda, Filipina, Kambodže, Vijetnama i Laosa, umirali su usled noćnih mora, a Crejvena je najviše zainteresovala priča o 21-godišnjem mladiću iz Laosa.
Category
PARANORMAL VIDEOS FROM OTHER COUNTRIES
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment