Grejem Jang je Bio Istinski Zlo Dete

Grejem Jang je Bio Istinski Zlo Dete

19 Views
Published
Krajem oktobra 2005. godine šesnaestogodišnja Japanka primljena je u bolnicu sa simptomima trovanja talijumom. Manje od mesec dana pre toga, njena majka je takođe hospitalizovana i pala u komu izazvanu tegobama koje je trpela prethodnih nekoliko meseci, a koje je njena ćerka pažljivo pratila i dokumentovala. Devojka je navodno otrovala sama sebe kako bi bila oslobođena sumnje da je kriva za majčinu bolest i ubrzo nakon otpuštanja iz bolnice je uhapšena – policija je pronašla zalihu talijuma u njenom posedu, kao i izvor inspiracije za zločin koji je počinila. Idol mlade Japanke bio je neko čiji posteri ne krase većinu tinejdžerskih soba – ozloglašeni Grejem Jang, koji je svoju trovačku karijeru započeo već sa 14 godina.

Grejem Jang rođen je 1947. godine u Londonu, kao drugo dete Freda i Besi Jang. Besi je samo tri meseca nakon rođenja sina podlegla tuberkulozi, pa je Fred, izmoren ulogom samohranog oca, starije dete, ćerku Vinifred, poslao kod babe i dede, a Grejemovo odgajanje je zapalo njegovoj tetki. Međutim, samo dve godine kasnije, Fred Jang se ponovo oženio, a Grejem i Vinifred su se vratili kući svom ocu i maćehi Moli. Grejem Jang je, kažu, bio veoma vezan za svoju tetku, pa mu je kao trogodišnjaku teško palo odvajanje od nje, što je navodno uzrokovalo neprijateljska osećanja prema Moli Jang i podstaklo razvoj niza nezdravih interesovanja, počevši, pomalo stereotipno, od nekromantije i sličnih okultnih oblasti, do onoga zbog čega je konačno postao poznat – otrova.

U detinjstvu, Grejem nije pokazivao potrebu za društvom svojih vršnjaka, ali čim je naučio da čita, zainteresovao se za krimi priče, naročito one koje uključuju trovanje. Kao jedan od njegovih najvećih uzora navodi se američki homeopata Holi Harvi Kripen, poznatiji kao dr Kripen, pseudonaučnik kome, uprkos ovoj “tituli”, nije bilo dozvoljeno da praktikuje (alternativnu) medicinu u Velikoj Britaniji. Jang je svog idola nadmašio u broju žrtava – Kripen je 1910. osuđen za ubistvo svoje prve i jedine žrtve, supruge Kore Kripen, i obešen. Grejem se nije zadovoljavao čitanjem o delima drugih trovača i vrlo brzo je proširio svoje znanje o hemiji i toksikologiji, kako teorijski, tako i praktično. Kako nastavni plan i program nije predviđao detaljnu obradu jedinih akademskih oblasti koje su Grejema interesovale, morao je sam da radi na svom obrazovanju i dobio je podršku svog oca u obliku kompleta za eksperimente iz hemije. Da li je to bio Fredov pokušaj pomirenja i približavanja sinu ili ne, ne znamo, ali nesrećni otac svakako nije predvideo posledice takvog poklona.

Nakon silnih pročitanih toksikoloških knjiga i praktičnih eksperimenata, Grejem je odlučio da svoje znanje testira i proširi ogledima na ljudskoj žrtvi, a prvi izbor bio je Kris Vilijams, jedan od njegovih malobrojnih drugova. Tokom poseta Grejemovoj kući, Kris je redovno bio izlagan spektru otrova koje je Grejem ubacivao u sendviče i čaj. Međutim, kada je njegov drug morao da ostaje kod kuće zbog bolesti, Grejem nije mogao da prati Krisovo stanje, što je bio ključni deo eksperimenata, pa se odlučio za praktičniji pristup – dodavanje kobnih začina u hranu i piće koje su konzumirali njegovi ukućani.
Category
PARANORMAL VIDEOS FROM OTHER COUNTRIES
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment